Poslednje upozorenje policije Hongkonga: Pucaćemo! /video/

© ADNAN ABIDIDemonstracije u Hongkongu
Demonstracije u Hongkongu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija Hongkonga bi mogla upotrebiti bojevu municiju protiv demonstranata, javlja televizija RTNK, pozivajući se na policiju.

Predstavnik policije Luis Lau je snimio obraćanje u kojem je izjavio da su demonstranti bacali na policiju Molotovljeve koktele, gađali ih strelama, pa čak i pokušavali da ih pregaze. On je obećao da će, ako se nasilje nad policijom ne prekine, policija moći da upotrebi minimalnu silu protiv demonstranata, uključujući i bojevu municiju.

Lau je rekao da su nepoznate osobe pokušale da zgaze grupu policajaca. Jedan od njih je morao da puca, nakon čega se vozilo okrenulo i otišlo.

Ranije su radikalno raspoloženi antivladini demonstranti u Hongkongu zapalili most koji povezuje studentski grad Tehničkog fakulteta sa stanicom metroa. Tom prilikom su se čule mnogobrojne eksplozije. Policija je upotrebila suzavac, kako bi rasterala učesnike nereda, a tom prilikom je jedan policajac bio pogođen strelom.

Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni sa vodenim topovima, u pokušaju da se približe demonstrantima, prelazili preko cigli koje su oni postavili.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala