Hrvatski političar koji bi da „prekopa Jasenovac“: Moja izjava je montirana!

Pratite nas
Nezavisni kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro kaže da je izjavio „da će prekopati sve arhive“, a ne „da će prekopati Jasenovac“, kako su objavili mediji u subotu.

„Ono što se dogodilo proteklih dana jeste da su odsečene određene moje izjave, montirane su. To se čuje i mislim da to čuje svako malo dete. Ako poslušate tu vest koja je izmontirana, onda ona glasi da ćemo prekopati sve. Nakon toga ne ide reč ’Jasenovac‘. Toliko hrvatskog jezika znamo svi“, kazao je hrvatski pevač, a preneo portal „Dnevnik“.

Dodao je da kao naučnik odgovorno tvrdi da treba prekopati sve arhive, da ih treba učiniti dostupnim i na naučni način otkriti istinu koja će nas odvesti u bolju budućnost.

On je dodao da misli da je osnivanje međunarodne komisije najbolja stvar koja se može dogoditi i istakao je da mu je drago da je to predlagala i aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

„Samo je pitanje da li je to učinjeno ili nije. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako da dođemo do istine, onda zašto ne napraviti međunarodne komisije koje će to napraviti za nas i u naše ime“, kazao je Škoro.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala