Kalkulacije „orlova“: Kako sve Srbija može do Evropskog prvenstva

© Tanjug / TANJA VALICLjubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako da fudbalska reprezentacija Srbije stigne do šampionata Evrope? Po svemu sudeći pred našim fudbalerima su dva puta, od kojih je jedan znatno realniji.

Ako se ne desi senzacija u poslednjem kolu kvalifikacija i Portugalija ne omane u Luksemburgu, Srbiju čeka već viđeni baraž i dvoboj sa Norveškom u polufinalu 26. marta, pišu „Novosti“.

Fudbalska reprezentacija Srbije je u „dvostrukoj“ trci da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. i do tog cilja može da dođe glavnim ili sporednim kolosekom.

Prva varijanta je teoretska, jer su neophodna dva uslova da se ispune, od kojih je prvi skoro nemoguć:

  1. da Portugalija sutra ne pobedi na gostovanju u Luksemburgu;
  2. da Srbija pobedi Ukrajinu na „Marakani“.

Ni u jednoj drugoj kombinaciji naša reprezentacija ne može da se iz Grupe B direktno domogne kontinentalnog takmičenja. Zato je baraž mnogo izgledniji, pa je ispalo odlično što je Srbija dobrim igrama u Ligi nacija stekla pravo da se nađe u doigravanju, jer će joj ono biti poslednja nada.

Ukoliko nas ne „strefi“ neka luda sreća i čudo iz prve kombinatorike, već je poznato da Tumbakovićeve „orlove“ u polufinalnom baražu čeka Norveška i da se ta jedina utakmica igra 26. marta u Oslu. „Vikinzi“ nisu bauk, ali bi trebalo podsetiti na činjenicu da kod kuće nisu izgubili zvaničan meč tri godine. Ukoliko Srbija pobedi Norvežane, čeka je veliko finale 31. marta. U drugom polufinalu domaćin je Škotska, a žreb će odrediti njenog rivala, pošto su tri reprezentacije kandidati: Rumunija, Izrael ili Bugarska.

Takođe, žreb će odrediti ko će biti domaćin finalnog susreta 31. marta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala