Vučić: Ozbiljni pritisci na našu vojsku, ne smem o tome da govorim

© Tanjug / Zoran ŽestićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019" na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda Sloboda 2019 na Vojnom aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović u Batajnici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju, jer mnogi teško podnose vojnu neutralnost Srbije i to što zemlja samostalno donosi odluke.

Na pitanje novinara da li je nedavno hapšenje zbog iznošenja tehničke dokumentacije iz fabrike „Prvi partizan“ samo jedan vid narušavanja i „izguravanja“ srpske odbrambene industrije iz poslova, Vučić je odgovorio:

„To je jedna od stvari“.

Predsednik Srbije je rekao da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju, kao i da je ta tema mnogo „teža“ od onoga kako danas izgleda, i da je manje u vezi sa slučajem na kojem je „neko mislio da Bog zna šta izgradi“.

„Imamo drugih problema, jer vojnu neutralnost Srbije i samostalnost u donošenju odluka mnogi drugi ne mogu lako da podnesu, i zato će nastaviti sa tim“, rekao je Vučić.

On je naveo da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg konkretan kada kaže da je Srbija vojno neutralna i da može sama da odlučuje, ali da postoje druge vrste pritisaka, o kojima, kaže, sada ne sme javno da govori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala