U Ukrajini uhapšen jedan od ključnih lidera DAEŠ-a

© Foto : Security Service of UkrainePripadnik Službe bezbednosti Ukrajine
Pripadnik Službe bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Služba za bezbednost Ukrajine (SBU) je saopštila da je u Kijevskoj oblasti uhapšen jedan od ključnih rukovodilaca terorističke organizacije „Islamska država“ (DAEŠ) — gruzijski državljanin El Bar Šišani.

„U zajedničkoj specijalnoj operaciji Službe za bezbednost Ukrajine, Ministarstva unutrašnjih poslova Gruzije i Centralne obaveštajne agencije SAD u Kijevskoj oblasti je uhapšen jedan od ključnih rukovodilaca terorističke organizacije ’Islamska država‘“, navedeno je u saopštenju SBU.

Prema navodima SBU, uhapšen je gruzijski državljanin El Bar Šišani, koji je od 2013. godine bio zamenik vojnog zapovednika, poznat kao „Abu Umar el Šišani“.
„Prošlog leta terorista je nelegalno ušao u Ukrajinu, koristeći lažni pasoš. Prema raspoloživim informacijama, terorista je tokom boravka u Ukrajini nastavio da koordiniše delatnost specijalnih organizacija DAEŠ-a“, navedeno je u saopštenju.

SBU navodi da je ekspertizom portreta dokazano da je „uhapšeni stranac zaista lider ’Islamske države‘ za kojim se traga“.
„Sada je terorista u pritvoru radi izručenja. Proveravaju se informacije o njegovoj umešanosti u zločine na teritoriji Ukrajine“, navedeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala