Putin na samitu BRIKS-a: Zabrinut sam zbog kontrole naoružanja

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije nakon samita BRIKS-a
Predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije nakon samita BRIKS-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je na samitu BRIKS-a da je zabrinut zbog problema kontrole nad naoružanjem, istakavši da dejstva SAD imaju negativan efekat, a taj stav dele i lideri foruma BRIKS-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Putin je govorio o problemu kontrole nad naoružanjem i o tome da dejstva SAD imaju veoma negativan efekat. Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa je faktički propao, a sudbina Sporazuma o strateškom naoružanju je potpuno neizvesna, ne zna se da li će on biti produžen ili ne, zato što SAD nikako ne oglašavaju svoj stav. O tome je Putin govorio i istakao je da je zabrinut. I tu zabrinutost u velikoj meri dele učesnici BRIKS-a“, rekao je Peskov za ruski „Prvi kanal“.

Samit BRIKS-a (Brazil, Rusija, Južnoafrička Republika, Kina i Indija) održan je u Brazilu 13. i 14. novembra.

U zajedničkoj deklaraciji nakon samita, lideri BRIKS-a su naveli da su zabrinuti zbog mogućnosti početka trke u naoružanju u svemiru i istakli da je potreban međunarodni sporazum koji bi sprečio takav scenario.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala