Migracija — duboki trag našeg vremena

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izložba „Devedesete: Rečnik migracija“ prva je postavka u obnovljenom prostoru Muzeja „25. maj“. Ko će se sve od autora naći na njoj, u emisiji „Orbita kulture“ otkrivaju direktorka Muzeja istorije Jugoslavije Neda Knežević i kustoskinja Ana Panić.
Migracija — duboki trag našeg vremena

Zašto je jedan nemački profesor, naučnik, lingvista i kulturolog u fokus istraživanja smestio dunavsku civilizaciju i zašto smatra da je ta „stara Evropa“ temelj svih kasnijih kultura starog kontinenta, u razgovoru za Sputnjik otkriva autor knjiga „Misterija podunavske civilizacije“ i „Tragovima Indoevropljana“ Harald Harman.

Šta nam poručuju studenti FDU svojim kratkim filmom „Influenser“, čija je tema turbo-folk, saznajemo od reditelja i scenariste Branka Andrića i producentkinje Jelene Hrvačević.

O ekskluzivitetima ovogodišnjeg Festivala autorskog filma razgovaramo sa jednim od njegovih selektora Srđanom Vučinićem.

Slušajte nas i saznajte šta nam je o četiri decenije dugoj karijeri, u kojoj je stvorio prepoznatljivu muziku i neke od najlepših tekstova, otkrio Momčilo Bajagić Bajaga, umetnik koji nizom koncerata u Sava centru obeležava veliki jubilej.

Emisiju „Orbita kulture“ slušajte subotom od 10 časova na talasima Radija Studio B i onlajn na našem sajtu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala