Amerika optužila Rusiju: Koristite konflikt u Libiji zarad ličnih interesa

© REUTERS / Esam Omran Al-FetoriTenk
Tenk - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Stejt department optužio je Rusiju da pokušava da konflikt u Libiji iskoristi zarad realizacije ličnih interesa, saopšteno je iz spoljnopolitičkog resora SAD povodom pokretanja pregovora između Amerike i Libije u Vašingtonu.

„Delegacija SAD podržava suverenitet i teritorijalni integritet Libije u svetlu pokušaja Rusije da iskoristi taj konflikt protiv volje libijskog naroda“, precizira se u saopštenju.

Nešto ranije je američki „Njujork tajms“ objavio članak u kojem se navodi da je Rusija u Libiju, navodno, prebacila oko 200 plaćenika.

Reakcija Rusije

Ubrzo nakon tih navoda reagovala je i ruska strana, a zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da su te informacije izmišljene, da se Rusija zalaže za dijalog svih zaraćenih strana i za rešavanje konflikta mirnim putem.

I zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov izjavio je da su svi pokušaji da se Rusija optuži za iskorišćavanje konflikta u Libiji zarad realizacije sopstvenih interesa neosnovani.

Džabarov je i prisustvo ruskih vojnika na teritoriji te zemlje takođe ocenio kao neosnovano.

„Bolje neka se prisete ko je zakuvao problem u Libiji i doveo do ubistva Muamera Gadafija nakon čega se Libija i urušila“, dodao je Džabarov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala