Turska pokrenula opsežnu operaciju protiv Kurda

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANPripadnici Snaga samoodbrane sirijskih Kurda u gradu Šadadi, 60km južno od grada Hasaka u Siriji
Pripadnici Snaga samoodbrane sirijskih Kurda u gradu Šadadi, 60km južno od grada Hasaka u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snage bezbednosti Turske su pokrenule veliku antiterorističku operaciju „Kiran 6“ na jugoistoku te zemlje, u kojoj učestvuje 2.360 policajaca, žandara i specijalaca, javlja „Anadolija“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske saopštilo je da je operacija pokrenuta na periferijama provincija Van, Hakari i Sirnak, s ciljem neutralizacije pripadnika Radničke partije Kurdistana.

Operacija je pokrenuta u vreme kada članovi te partije spremaju skrovišta uoči zime, u nepristupačnim planinskim regionima.

Pripadnici turskih snaga bezbednosti su podeljeni u 157 jedinica koje imaju zadatak da neutrališu teroriste i spreče ih da izvode operacije.

Turske snage su 17. avgusta ove godine pokrenule operaciju „Kiran“ protiv Radničke partije Kurdistana na periferijama provincija Van, Hakari i Sirnak, a deset dana kasnije pokrenuta je i operacija „Kiran 2“ na periferijama provincija Mardin, Sirnak i Batman.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala