Ruska vojska u Siriji dobila novog komandanta

© Upravlenie press-službы i informacii ministerstva oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u bazi Hmejmim u Siriji
Ruska vojska u bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije smenilo je komandanta ruske vojske u Siriji Andreja Serdjukova, a na tu dužnost je imenovan zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Aleksandar Čajko, prenose ruski mediji.

„U Siriji je smenjen komandant ruske vojske — mesto komandanta Vazdušno-desantne vojske, na kojem se od aprila nalazio general-potpukovnik Andrej Serdjukov, zauzeo je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Aleksandar Čajko“, pišu mediji.

Izvor blizak Ministarstvu odbrane tvrdi da su kadrovske promene izvršene u septembru. Kako se navodi, Serdjukovu je istekao mandat na mestu komandanta ruskih snaga u Siriji.

Ruska vojska je ranije potvrdila da se komandant Andrej Serdjukov vratio u Rusiju. On je bio načelu Vazdušno-desantne vojske ruskih snaga u Siriji od aprila 2019. godine. General-potpukovnik Čajko, koji ga je zamenio na toj dužnosti, takođe je obavljao vojnu službu u Siriji, gde se nalazio na mestu načelnika štaba.

„Trenutno je njegov glavni zadatak poštovanje rusko-turskih sporazuma na severoistoku Sirije, gde se nalazi zona u kojoj su Turci izveli operaciju ’Izvor mira‘“, navodi se.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala