Palestinci ispaljuju rakete, Izrael diže avione — nastavljaju se sukobi u Gazi

© AP Photo / Hatem MoussaDim u Pojasu Gaze nakon napada izraelske avijacije
Dim u Pojasu Gaze nakon napada izraelske avijacije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje 16 Palestinaca je poginulo tokom napada izraelske vojske na Pojas Gaze, dok ih je 50 povređeno, navodi portal „Dunija el Vatan“, pozivajući se na podatke Ministarstva zdravlja palestinske enklave.

Samo poslednjeg dana ubijeno je pet stanovnika enklave. Pre izvesnog vremena borbena avijacija je napala grupu Arapa u području Tufah u gradu Gazi, kada su poginule tri osobe.

Palestinski borci i izraelska vojska već 24 časa razmenjuju napade, nakon što su u utorak ujutru ubijeni uticajni komandant grupe „Islamski džihad“ Baha Abu el Atu i njegova supruga. Za to vreme iz Gaze je na teritoriju Izraela ispaljeno više od 250 raketa i minobacačkih granata. Granatiranja uz manje pauze se i dalje nastavljaju, dok izraelska avijacija izvodi forsirane udare po objektima radikalnih snaga.

Prema nekim informacijama, zvanični Kairo, koji je tradicionalni posrednik svaki put kada se zaoštri situacija u Pojasu Gaze, u ovom trenutku preduzima aktivne pokušaje da zaustavi eskalaciju nasilja. Prema podacima palestinske informativne agencije „Man“, u egipatskoj prestonicu je iz Tel Aviva krenuo specijalni koordinator UN za Bliski istok Nikolaj Mladenov radi razgovora o nastaloj situaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala