Makron poručio Vučiću: „Mali Šengen“ dobar korak ka EU

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINEmanuel Makron i Aleksandar Vučić
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednika Emanuel Makron podržava „mali Šengen“, jer odražava njegovu zamisao kada je u pitanju funkcionisanje regiona pre ulaska u EU, piše „Blic“, navodeći da je Makron to poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Makron i Vučić su pričali o inicijativi regionalne ekonomske zone. Francuski predsednik je rekao da je reč o pozitivnoj ideji, da on tako zamišlja funkcionisanje regiona sve dok sve države ne postanu članice EU. Obećao je i podršku“, navodi izvor lista.

Prenosi se da je Makron iznenada pozvao Vučića na sastanak u četiri oka u ponedeljak uveče, u Jelisejskoj palati, posle svečane večere koju je organizovao za visoke zvanice.

„Vučić je bio prvi predsednik kog je Makron primio na bilateralni sastanak i jedini sa kojim se sastao u svom kabinetu. Sastanak je počeo kasno u salonu u kojem su izložene slike Pikasa i Miroa. Makron mu je pokazao umetnine, poslužio ga konjakom iz 1914. godine i u prijateljskom razgovoru tražio od Vučića da mu ispriča o situaciji u Srbiji i regionu“, otkriva izvor „Blica“.

Navodi se da je posebna pažnja bila posvećena „malom Šengenu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala