Ruski spektakl na ledu ponovo u Beogradu

© Foto : OrganizatorBalet na ledu
Balet na ledu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski državni balet iz Sankt Peterburga gostuje u Beogradu gde će 7. decembra u centru „Sava“ izvesti predstavu „Krcko Oraščić“ Petra Iljiča Čajkovskog na ledu.

Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu, koji u Beograd dolazi u organizaciji „Tim sistem mjuzika“, čini 30 klizača — baletskih umetnika, kao i pobednici na olimpijskim igrama, svetskim, evropskim i nacionalnim prvenstvima.

Ruski državni balet osnovan je 1967. godine, a do sada je imao više od 7.000 nastupa na najprestižnijim pozornicama sveta. Londonski Rojal Albert Hol, Sedler u Velsu, singapurski Esplenejd, Plejs des Arts u Montrealu i Artskejp u Kejptaunu samo su neka od mesta u kojima je ovaj jedinstveni umetnički performans nagrađen ovacijama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta upotpunjavaju bogata scenografija, kostimi i rasveta.

Baletski umetnici, dostigavši vrhunac u karijeri tokom igranja na scenama širom sveta, postaju članovi Državnog baleta na ledu koji u Rusiji nosi status kultne umetničke trupe. Ansambl umetnost baletske igre prikazuje u novom svetlu, jer je to prva i trenutno jedina baletska trupa koja na specijalnoj ledenoj podlozi izvodi pravi klasičan balet u originalnim kostimima.

U ovom jedinstvenom muzičkom spektaklu, koji je zakazan za 7. decembar u centru „Sava“, učestvovaće preko trideset baletskih umetnika, klizača čuvenog ruskog državnog baleta na ledu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala