Rusija bi mogla da pomogne u pregovorima između Srbije i Kosova

© Sputnik / Anton DenisovProkuror Respubliki Krыm Natalья Poklonskaя vo vremя vtorogo эtapa XV sъezda partii "Edinaя Rossiя" v Moskve
Prokuror Respubliki Krыm Natalья Poklonskaя vo vremя vtorogo эtapa XV sъezda partii Edinaя Rossiя v Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se poslednjih godina etablirala kao jedina platforma za uspešne pregovore i zato bi mogla da pomogne u pregovaračkom procesu između Srbije i samoproglašenog Kosova ukoliko strane u pregovorima to žele, ocenjuje zamenik predsednika Komiteta za međunarodne odnose Državne dume Ruske Federacije Natalija Poklonska.

„S obzirom na ono što se dešavalo poslednjih godina, Rusija se etablirala kao jedina platforma za uspešne pregovore. Uz posredništvo (predsednika Rusije) Vladimira Putina, svetski akteri čiji se stavovi dijametralno razlikuju, postizali su saglasnost po najbezizlaznijim pitanjima. Ja naravno nisam službenik Ministarstva spoljnih poslova, ali mislim da kada strane budu želele da se to pitanje reši mirno i dogovorom, Rusija će im kao i uvek s radošću pomoći“, rekla je Poklonska.

Ranije je član Komiteta Državne dume Jelena Panjina izjavila da učešće Rusije u pregovorima između Srbije i samoproglašenog Kosova može da pokrene proces sa mrtve tačke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala