NATO je mrtav: Švajcarski mediji o Makronovom „poklonu“ Rusiji

© AP Photo / Virginia MayoNATO Pravoslavnu crkvu smatra za neprijatelja...
NATO Pravoslavnu crkvu smatra za neprijatelja... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron predao je poklon ruskim vlastima rekavši da je NATO „pao u komu“, piše švajcarski list NZZ.

Kako se navodi, izjava francuskog lidera je bila upućena Moskvi kao signal za strateški dijalog i Berlinu kao poziv na akciju.

List naglašava da vlasti Rusije znaju da Severnoatlanska alijansa nikad neće propasti niti sa predviđaju reforme organizacije, zato je izjava Makrona „obradovala“ samo Moskvu, nikog više.

List takođe priznaje da je Rusija „iznenađujuće brzo“ vratila svoj stari vojni i politički uticaj na međunarodnoj areni, između ostalog, na Bliskom i Srednjem istoku i uspela da stvori problem između Turske i NATO-a. Osim toga, piše list, u Siriji se bez Moskve „ništa ne rešava“.

Predsednik Francuske je ranije, u intervjuu za „Ekonomist“, izjavio da je NATO doživeo „moždanu smrt“. On je naveo da u organizaciji nema nikakve koordinacije u usvajanju strateških odluka. Prema njegovom mišljenju, SAD okreću leđa saveznicima, vodeći nezavisnu politiku u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala