Rusija će sarađivati i sa novom vlasti u Boliviji

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je spremna da nastavi dijalog sa zakonitom vlasti Bolivije, uključujući i novi sastav parlamenta kada on bude izabran, izjavio je predsednik komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov.

„Možemo samo poželeti prijateljskom bolivijskom narodu da što pre izađe iz krizne situacije, održi izbore i vrati se normalnom životu. Mi smo spremni da nastavimo dijalog sa legitimnom vlašću zemlje, uključujući i novi sastav parlamenta kada on bude izabran“, napisao je Kosačov na Fejsbuku.

Ruski senator je naglasio da je prekid nasilja, na koji je pozvao lidere Morales, bio ključan cilj njegovog odlaska.

„Zato je sada ’lopta‘ na drugoj strani i od nje će zavisiti da li će se ovo što se desilo moći okarakterisati kao državni udar (kako su ga već nazvali na Kubi i Venecueli) ili će se situacija vratiti u ustavni okvir“, dodao je on.

Ruskom senatoru još nije jasno kako će izgledati novi izbori.

„Važnu ulogu će igrati i stav međunarodnih struktura i spoljni igrači. Odlično znamo da su se sve levičarske vlade u tom regionu nalazile pod stalnim pritiskom zbog njihove otvorene antiameričke pozicije. Zbog toga se situacija u Boliviji ne može nazvati neutralnom“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala