Meksiko odobrio Moralesu politički azil

© AP Photo / Enzo De LucaPredsednik Bolivije Evo Morales
Predsednik Bolivije Evo Morales - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard otkrio je u ponedeljak da je Meksiko bivšem bolivijskom predsedniku Evu Moralesu odobrio politički azil nakon njegove ostavke u nedelju.

Meksički ministar pozvao je bolivijsku vladu da omogući Moralesu bezbedan prolazak i da njegov „lični integritet ne bude ugrožen“.

Ebrard je rekao da je Meksiko na zahtev bivšeg predsednika Bolivije odobrio politički azil.

„Upravo sam primio poziv predsednika Moralesa. On je odgovorio na naš predlog i zatražio usmeni i formalni politički azil od naše zemlje“, saopštio je Ebrard novinarima.

On je dodao da je Ministarstvo spoljnih poslova donelo odluku da pruži politički azil Moralesu iz humanitarnih razloga, uzimajući u obzir vanrednu situaciju u Boliviji gde su mu ugroženi život i integritet.

Ministar je ranije izjavio da je Meksiko spreman da pruži azil Moralesu na teritoriji meksičke ambasade u La Pazu, gde se već nalazi 20 zvaničnika i poslanika.

Evo Morales, prvi domorodac — predsednik Bolivije, podneo je ostavku u nedelju, nakon što ga je na to pozvala vojska posle više nedelja protesta zbog spornih izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala