Vojska traži da Morales podnese ostavku radi mira u zemlji

© AP Photo / Juan KaritaPredsednik Bolivije Evo Morales
Predsednik Bolivije Evo Morales - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman izjavio je večeras da je vojska pozvala predsednika Eva Moralesa da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.
„Nakon analize unutrašnjeg sukoba u državi, zatražili smo od predsednika države da se odrekne svog predsedničkog mandata, kako bi se uspostavio mir i održala stabilnost za dobrobit Bolivije“, rekao je Kaliman novinarima, a prenosi Rojters.

​Oružane snage Bolivije prethodno su saopštile da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi „neutralisale“ oružane grupe koje deluju van zakona.

Nakon toga su se pojavili nepotvrđeni izveštaji da je Moralesov avion zatražio plan leta za Argentinu. Snimci navodnog bekstva ranije su objavljeni na Tviteru, na kojima se vidi mali avion koji navodno poleće sa aerodroma „El Alto“ u La Pazu.

​Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobedio, a u neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povređeno.

Organizacija američkih država (OAS) saopštila je da je revizijom utvrđeno da je bilo nepravilnosti na izborima, a ranije danas Morales se složio da treba da se održe novi izbori i zamene članovi izborne komisije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala