Nikola Malović: Gledamo u Zapad, a spas na Istoku /video/

© Sputnik / SputnikMaša Radović i Nikola Malović
Maša Radović i Nikola Malović - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Sve oči su uprte u Zapad, koji finansijski posrće, a logika kazuje da je spasenje, i ekonomsko i duhovno, na Istoku“, kaže u intervjuu za Sputnjik pisac Nikola Malović.

Tokom nedavno održanog Sajma knjiga u Beogradu, na štandu „Knjige komerc“ razgovarali smo sa višestruko nagrađivanim bokeljskim piscem Nikolom Malovićem, koji je tamo promovisao svoj novi roman „Galeb koji se smeje“.

Gostujući u emisiji „Maša i …“, Malović je otkrio koji bi komentar imao danas Njegoš kada bi pogledao sa Lovćena Bokokotorski zaliv, ali i koliko je hrabrosti potrebno da bi se zalagalo za srpski identitet u Boki.

Na pitanje da li se pribojava da ga čeka slična sudbina kao njegovog kolegu Matiju Bećkovića, kome je zabranjen ulazak u Crnu Goru, naš sagovornik objašnjava da mu je palo na pamet da možda može da mu bude zabranjen povratak u Boku Kotorsku.

„To bi bio paradoks svih paradoksa, budući da sam ja Bokelj, koji se rodio 1694. godine u Boki, kada su moji preci došli. I to, naprosto, ne bi smjelo da se dogodi, a ako se ipak dogodi, onda, kao u onoj pjesmi Zdravka Čolića — nek sve propadne, nek bude smak svijeta — jer bi to bio jedan od pokazatelja da smo blizu, pa je onda svejedno gdje biste proveli kraj života. Hajde da ipak spustimo loptu i da ne pretpostavimo takav scenario, jer ja zaista ne mogu da pretpostavim da bi neko meni zabranio da se vratim u Boku Kotorsku, nakon toliko utemeljenosti“, zaključio je Malović za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala