Kozarev: Kurti poput nacista priprema javnost na nasilnu prekompoziciju Balkana

© REUTERS / FLORION GOGAAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na najavu Pokreta Samoopredeljenje da će za Dan državnosti Albanije, 28. novembra, izvesti „Marš za jedinstvo“, reagovao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Kozarev je tom prilikom uporedio lidera ovog pokreta Aljbina Kurtija sa „nacistima tridesetih godina prošlog veka“, a njegov pokret okarakterisao je kao „fašistički projekat“, piše „Kossev“.

Parada Kurtijevog Samoopredeljenja u Albaniji, na Dan zastave Albanije, „prst je u oko čitavom miroljubivom svetu i šamar svim pacifistima u demokratskoj Evropi. To će biti parada povampirenja mračne prošlosti…“, piše Kozarev.

A na šta to Kurti, „korak po korak“, priprema javnost, objašnjava: „Kurti na ovaj način, po sistemu kuvanja žabe, priprema međunarodnu javnost na nasilnu prekompoziciju Zapadnog Balkana. Svima danas mora biti jasno da zastava Albanije, pod kojom Kurti prima strane diplomate, nije dekorativni predmet, već simbol velikoalbanske ideologije, čiji cilj može biti ostvaren samo ratom i krvoprolićem“.

Kurti koristi, ocenjuje dalje Kozarev, „ravnodušnost i ambivalentnost međunarodnih centara moći i multilateralnih institucija“.

„Oni koji se pitaju da li je najstrašnije stradanje u istoriji sveta bilo moguće izbeći da se delovalo pravovremeno, treba da nauče istorijsku lekciju i izbegnu ponavljanje fatalnih grešaka iz prošlosti“, kaže on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala