Srpsko čudo u Denveru: Jokić u poslednjoj sekundi „srušio“ Filadelfiju /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić u dresu Denver Nagetsa proslavlja pobedu nad Filadelfijom
Nikola Jokić u dresu Denver Nagetsa proslavlja pobedu nad Filadelfijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je možda i najbolju utakmicu ove sezone, u kojoj je na sekundu do kraja postigao pobedonosni koš. Zahvaljujući ovom obrtu, Denver je pobedio Filadelfiju rezultatom 100:97.

Ekipa iz Kolorada gubila je tokom čitavog meča, na početku poslednje deonice Nagetsi su imali zaostatak od 21 poena, ali su u završnici uspeli da se vrate i da košem Jokića dođu do pobede.

Srpski centar prethodno je imao veliku ulogu u samom povratku postigavši neke važne poene u poslednjim minutima, ali to nije bilo dovoljno da Denver u 48. minutu ima prednost, prenosi B92.

Posle koša Džamala Marija, Nagetsi su bili na svega -1, a kako je Horford promašio trojku na 15 sekundi do kraja, domaći tim je imao poslednji napad na meču.

​Lopta je išla na Jokića, on ju je dodao do Milsapa koji nije mogao da završi pod obručem. Izvukao se iz reketa i vratio ju je do Nikole, koji je iz teške pozicije, verovatno i uz faul, pogodio za opšte oduševljenje u Pepsi centru.

Do kraja je bilo ostalo dve sekunde i Filadelfija je i dalje imala šansu za pobedu. Zamisao je bila da lopta dođe do Embida, što su igrači 76ersa i pokušali, međutim centar iz Kameruna napravio je faul u napadu odgurnuvši Jokića i lopta je pripala Denveru.

Srpski košarkaš je tako sa dva sjajna poteza doneo vrlo važnu pobedu Nagetsima. On je meč završio sa 26 poena (10/22), 10 skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade.

Odlično je odigrao i Džamal Mari (22p, 6sk, 11as), kao i Vil Barton (20p i 7sk), dok je dvocifren bio i Pol Milsap sa 15 i osam skokova.

U poraženom timu Džoel Embid imao je 19 poena i 15 skokova, ali i osam izgubljenih lopti i šest faulova, dok su po 13 postigli Tobajas Heris i Raul Neto.

Denver sada ima skor od 6/2, a Filadelfija 5/3.

Pored Jokića, sjajnu partiju u NBA su sinoć pružili Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica u pobedi Sakramento Kingsa nad Atlanta Hoksima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala