Srbi razbili Hokse: Magični dribling Bogdana Bogdanovića /video/

© AP Photo / John AmisBogdan Bogdanović u dresu Sakramento Kingsa na meču protiv Atlanta Hoksa
Bogdan Bogdanović u dresu Sakramento Kingsa na meču protiv Atlanta Hoksa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sakramento Kingsi stigli su do treće pobede u novoj sezoni, poražena je Atlanta sa 121:109 u utakmici u kojoj su briljirali Srbi.

Velike zasluge za dobar rezultat „kraljeva“ imao je i srpski duo, Bogdan Bogdanović sa 20 i Nemanja Bjelica sa 13 poena, prenosi „Blic“.

Od samog starta utakmice Sakramento je igrao dobro i ekspresno došao do sigurne prednosti koju je uspeo da sačuva do kraja meča. Bjelica je bio starter i brzo je sakupio osam poena, te bio među najefikasnijim na utakmici u prvom poluvremenu, u kom Bogdanović nije pokazao puno toga.

Mada imao je bivši košarkaš nekoliko dobrih poteza i tokom drugog kvartala. Najpre asistenciju preko celog terena za Barnsa, a onda već njemu karakterističan potez, trojka nakon što je posle naskoka fintom šuta eliminisao protivnika. Do poluvremena je ubacio još jednu trojku nakon dodavanja Bjelice, a potom se srpskom saigraču ubrzo odužio sjajnom asistencijom.

Šut za tri Bogdan je pogodio i uz zvuk sirene za kraj trećeg perioda i tako najavio sve ono što će pokazati u završnih 12 minuta. Upravo ti poslednji poeni u pretposlednjoj četvrtini oduševili su i američke komentatore pošto se Srbin nakon izbačaja okrenuo ka trbinama, pre nego što je lopta prošla kroz obruč.

U četvrtom periodu Bogdanović je briljirao! Ređali su se dobri potezi kao na traci, a Srbin je ponovo bio nezaustavljiv poput igara na Svetskom prvenstvu. Kada su se Hoksi približili, Bogdan je bio najzaslužniji za odbijanje naleta. Sem trojki i asistencija, imao je i interesantan duel sa 17 godina starijim Vinsom Karterom.

Igrali su jedan na jedan Bogdanović i Karter, srpski bek ga je već u prvom koraku sjajnom fintom ostavio iza sebe i pogodio koš uz bacanje, a američki komentator imao je samo da poruči: „Bogdanović je rekao: ’Imam 42-godišnjaka ispred sebe i to neće funkcionisati, tako da — vidimo se posle!‘. Iz Srbije, s ljubavlju“.

Srbi na ovom meču nisu punili samo poenterske kolone. Bjelica je imao tri asistencije i jednu ukradenu loptu, a Bogdanović četiri skoka i pet asistencija.

U sastavu Kingsa značajnu ulogu u pobedi imali su još Badi Hild sa 22 poena i Dijeron Foks sa 17, a na drugoj strani je sa 30 poena najraspoloženiji bio Tre Jang.

Još jedan Srbin obeležio je proteklu noć u NBA — Nikola Jokić je u utakmici sa Filadelfijom doneo svom Denveru pobedu u poslednjoj sekundi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala