Objavljen snimak masovnog hapšenja američkih marinaca /video/

© Foto : Jutjub/The San Diego Union-TribuneHapšenje američkih marinaca
Hapšenje američkih marinaca - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na novim snimcima američkog Ureda za komunikacije zabeleženo je hapšenje 15 marinaca od početka ove godine nakon istrage krijumčarenja ljudi na granici između SAD i Meksika. Marince su uhapsili agenti mornaričke kriminalističke službe.

Dana 25. jula, blizu 800 američkih marinaca okupilo se u bazi „San Mateo“ marinskog korpusa Pendlton u okrugu San Dijego, u Kaliforniji, na ceremoniji uručivanja priznanja.

Iako je izabrana grupa marinaca možda mislila da će dobiti nagradu ili pohvale, major Metju A. Dorsi pokazao je na članove službe i rekao: „Uhapsite ove marince“, navodi „San Dijego junion tribjun“.

Ovo masovno hapšenje usledilo je tri nedelje nakon što su razvodnici Dejvid Havijer Salazar Kvintero i Bajron Darnel Lou, uhapšeni pod optužbom da su ilegalno prevozili imigrante preko američko-meksičke granice „radi finansijske dobiti“.

„Znamo za optužbe s kojima se suočavaju i nastavljamo da u potpunosti sarađujemo u istražnim organima u vezi s tim pitanjem“, rekao je nakon hapšenja portparol marinskog korpusa, prvi potporučnik Kameron Edinburg.

Ta saradnja je na kraju dovela do hapšenja koje je izvelo oko 40 agenata NCIS-a, navodi se u saopštenju marinskog korpusa.

„Komanda je želela da pošalje poruku kako bi se učinilo da se ovakvo ponašanje ne toleriše“.

Dok je 13 marinaca optuženo za zaveru i krijumčarenje ljudi, a još osam vojnika je ispitano — ali nije optuženo — u vezi sa sumnjama na trgovinu narkoticima, advokati koji su zastupali optužene tvrdili su da je javno hapšenje nezakonito.

„Postupci vlade u ovom hapšenju formacije bataljona i njihovi komentari nakon hapšenja su u potpunosti neprihvatljivi i neprimereni“, izjavila je advokatica Betani Pejton O’Brajan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala