Komšić: Ostanak BiH van NATO-a opasniji od povratka džihadista

Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da smatra da je ostanak BiH van NATO-a puno opasniji nego povratak boraca takozvane Islamske države, kako je nedavno izjavio francuski predsednik Emanuel Makron.

Makron je, govoreći, između ostalog, i o Bosni i Hercegovini, u opsežnom intervjuu za londonski „Ekonomist“ rekao da je BiH „tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku“, jer se suočava sa problemom džihadista povratnika, prenosi Tanjug pisanje „Kliksa“.

„Naša zemlja nije iskusila nikakve probleme sa malobrojnim osobama koje su se vratile nakon odlaska u Siriju. Velike zemlje poput Francuske imaju svoje probleme sa raznim vrstama ekstremističkih ideologija i grupa. Puno veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu jeste ostaviti zemlju van evroatlantskih integracija i NATO-a“, rekao je Komšić za londonski „Fajnenšel tajms“.

„Kliks“ podseća da je Makrona kritikovala i nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, rekavši kako je jako važno da zemlje Zapadnog Balkana nastave svoj put ka EU i da ne izgube nadu da će jednog dana biti punopravne članice.

Fon der Lajenova je kazala da je integracija zemalja Zapadnog Balkana — BiH, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije, od strateškog interesa za EU.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala