Peskov o Makronovoj izjavi o NATO-u: Nismo mi patolozi

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da je NATO u stanju moždane smrti, rekavši da „nismo mi patolozi da možemo da odlučujemo o tome“.

„Koji delovi tela Alijanse se nalaze u živom, a koji u mrtvom stanju — nismo mi patolozi da tako nešto procenjujemo“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, NATO je originalno formiran kao instrument konfrontacije, pa čak i agresije, zbog čega Rusija nije sklona preuveličavanju uloge Alijanse kada je reč o osiguravanju stabilnosti i bezbednosti.

Peskov je prokomentarisao i Makronovu izjavu po pitanju tri scenarija za razvoj Rusije, te je naglasio da u njoj postoje elementi koje Moskva koristi prilikom saradnje sa drugim državama.

NATO na samrti

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je u intervjuu za britanski „Ekonomist“ da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

Takođe je upozorio članice EU da se više ne mogu osloniti na Sjedinjene Američke Države, odnosno da se od Vašingtona više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja-članica NATO-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala