Ima li za srpski film mesta pod holivudskim suncem?

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šta u cilju vidljivosti našeg filma na Zapadu, pre svega ostvarenja „Dara iz Jasenovca“, može da uradi član Američke filmske akademije, u emisiji „Orbita kulture“ otkriva filmski producent Dobrivoje Tanasijević, u Americi poznat kao Dan Tana.
Ima li za srpski film mesta pod holivudskim suncem?

A kako se piše scenario o užasima jasenovačkog logora, u kojem njegovi najmlađi zatvorenici imaju tek desetak godina, da li je u priču filma „Dara iz Jasenovca“ utkala i ličnu sudbinu prognanika tokom „Oluje“, pitamo scenaristkinju prvog igranog srpskog filma o Jasenovcu Natašu Drakulić.

Slušajte nas i saznajte šta ćemo gledati od aktuelnih filmskih hitova na predstojećem Festivalu autorskog filma.

Zbog čega je Milutin Milanković jedan od najvećih srpskih, ali i svetskih naučnika, čime je zaslužio da ga NASA uvrsti u petnaest najvećih umova koji su proučavali Zemlju, objašnjava Slavko Maksimović, predsednik Udruženja „Milutin Milanković“, koje je, zajedno sa Narodnom bankom Srbije, organizator nedavno otvorene izložbe o srpskom naučniku. 

Otkrijte zašto je jedan od najvećih srpskih pesnika, autor antologijskih „Mostarskih kiša“ Pero Zubac, u razgovoru za Sputnjik, umesto svojih, radije izgovarao stihove ruskih pesnika.

Emisiju „Orbita kulture“ slušajte subotom od 10 časova na talasima Radija Studio B i onlajn na našem sajtu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala