Ruska vojska: Ameriku nije briga za sudbinu Sirijaca

© AP Photo / Baderkhan AhmadAmerička patrola kod nalazišta nafte u Siriji
Američka patrola kod nalazišta nafte u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti ravnodušne su prema sudbini običnih stanovnika u Siriji, rekao je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

„Još jednom vidimo ravnodušnost američkog rukovodstva prema sudbini običnih Sirijaca i želju Amerikanaca da zadovolje vlastite političke interese, koji nemaju ništa zajedničko sa uspostavljanjem mira u Siriji. Nezakonito prisustvo SAD i njihovih saveznika na teritoriji suverene države, koji su protiv uspostavljanja kontrole zakonite vlade nad čitavom teritorijom zemlje, glavni su faktor destabilizacije na putu oživljavanja Sirije“, ocenio je Mizincev, prenosi televizija „Zvezda“.

Zahvaljujući naporima Rusije i sirijskih vlasti, situacija u regionu se stabilizovala, a skoro dva miliona izbeglica vraćeno je svojim kućama, konstatovao je on.

Vozilo američke vojske tokom patrole u Siriji - Sputnik Srbija
„Oprez! Amerikanci ponavljaju scenario sa Kosova“ — upozorava ruski senator

„Međutim, nisu sve zemlje zainteresovane da pomognu sirijskom narodu. SAD i njihovi saveznici nastavljaju da ekonomski i finansijski guše zemlju. U cilju toga uvedene su sankcije ključnim sektorima sirijske privrede, otežano je snabdevanje gorivom, lekovima, medicinskom opremom, kao i materijalima za obnovu osnovne infrastrukture“, naglasio je Mizincev.

Prema njegovim rečima, Amerikanci na jugu Sirije i dalje drže nezakonito okupiranu zonu oko Tanfa od 55 kilometara i sprečavaju raspuštanje izbegličkog kampa „Rukban“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala