Ni Dodik ni njegovo obezbeđenje nisu učestvovali u incidentu

© Srna / Milenko ŠukaloSvečana akademija povodom 44 godine banjalučkog Univerziteta
Svečana akademija povodom 44 godine banjalučkog Univerziteta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i njegovo obezbeđenje niti su bili upoznati niti su učestvovali u incidentu koji se dogodio uoči današnje svečane akademije povodom obeležavanja 44 godine rada banjalučkog Univerziteta, rekli su „Srni“ očevici ovog događaja.

Prema pisanjima pojedinih medija, do incidenta je došlo kada je profesor Miroslav Grubačić, kojeg inače predstavnici Univerziteta nisu ni pozvali na svečanost, „dobacivao i glasnije govorio“, a obezbeđenje Narodnog pozorišta je reagovalo i grubo ga izbacilo iz zgrade.

Očevici tvrde da Grubačić nije ni dobacivao, niti je glasno govorio za vreme istupa govornika na akademiji, te da je moguće da je ovaj incident rezultat neraščišćenih odnosa na samom Univerzitetu.

Pojedini mediji, pišući o ovom događaju, očigledno su pokušali da ga ispolitizuju i spinuju priču u koju su želeli nedobronamerno da uvuku Milorada Dodika.

Istina je, kako su „Srni“ preneli očevici, da se pred početak akademije srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik srdačno pozdravio sa profesorom Grubačićem na ulazu u pozorište gde se održavala akademija, porazgovarao s njim i pozvao ga da prisustvuje svečanoj akademiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala