Tadžikistan: Napadači na granični prelaz — pripadnici DAEŠ-a

© © MVD Respubliki TadžikistanVozilo uništeno u napadu terorista na tadžikistansko-uzbekistanskoj granici
Vozilo uništeno u napadu terorista na tadžikistansko-uzbekistanskoj granici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lica koja su napala graničnu postaju smeštenu na granici Tadžikistana i Uzbekistana bila su pripadnici terorističke grupe DAEŠ i prodrli su tamo iz Avganistana, saopštio je pres-centar Komiteta za nacionalnu bezbednost Tadžikistana.
„Oni (napadači) su prešli granicu Avganistana sa specijalnim zadatkom. Svi su članovi terorističke grupe DAEŠ“, navodi se u saopštenju.

Takođe se dodaje da su teroristi 3. novembra prodrli u Kubodijenski okrug Tadžikistana iz okruga Kalai-Zol provincije Kunduz na severoistoku Avganistana. Teroristi su tokom ispitivanja priznali da je granična ispostava „Iškobod“ za njih bila „najpogodnije mesto“.

Ranije je pres-centar Graničnih trupa Komiteta za nacionalnu bezbednost Tadžikistana saopštio da je oružana grupa od 20 ljudi napala pogranični punkt smešten na tadžikistansko-uzbekistanskoj granici, oko 50 km zapadno od Dušanbea. U akciji bezbednosnih snaga likvidirano je 15 oružanih kriminalaca, a petorica su privedena. Tokom operacije poginuli su vojnik granične policije i jedan policajac. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala