Putin među oficirima /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Putin tokom imenovanja oficira na više dužnosti na ceremoniji u Kremlju
Predsednik Putin tokom imenovanja oficira na više dužnosti na ceremoniji u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Georgijevskoj dvorani Velikog kremaljskog dvorca održana je ceremonija predstavljanja oficira pred predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, povodom njihovog imenovanja na više dužnosti i dodeljivanja vojnih činova.

Uredbu o imenovanju lica na više dužnosti i dodeli zvanja lično je potpisao ruski lider, koji im je čestitao napredovanje u službi.

„Svaka kadrovska odluka ove vrste donesena je s obzirom na vaše profesionalne i poslovne kvalitete. To je ocena rezultata koje ste postigli prilikom izvršavanja ozbiljnih državnih zadataka. Siguran sam da ćete uložiti sve napore da se dostojno izborite sa većim službenim obavezama“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da je glavna dužnost „lica u uniformama“ da štite Rusiju i njene građane od spoljašnjih i unutrašnjih pretnji, kao i da jasno predviđaju potencijalne izazove i rizike.

On je istakao da je garancija borbene sposobnosti Oružanih snaga Rusije nivo borbene obuke koji se stalno unapređuje, jačanje discipline i moralni duh u vojsci. Putin je rekao da se taj zadatak uspešno realizuje, jer je samo ove godine broj vojnih vežbi porastao četiri puta.

Putin je naglasio da su operativci KGB-a, koji se uspešno suprotstavljaju i stranim obaveštajnim službama, sprečili skoro 40 terorističkih napada.

Predsedniku je u ime vojske zahvalio novi komandant Crnomorske flote Igor Osipov, koji je istakao da mu je posebno drago što se njegovo stupanje na dužnost poklapa sa petom godišnjicom ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom i sa 75. godišnjicom oslobođenja Sevastopolja od nacista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala