Vučić na RTS-u, ispred televizije ga čekaju opozicionari, ali i pristalice

© AP Photo / Hektor PustinaAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja „1od5miliona“ okupili su se večeras ispred zgrade RTS-a, sa namerom da sačekaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji gostuje u emisiji „Upitnik“ na toj televiziji.

Istovremeno, ispred RTS su se okupile i pristalice SNS, koje pružaju podršku Vučiću.

Među okupljenim opozicionarima na ulazu iz Takovske ulice je i lider pokreta Dveri i jedan od vođa SzS-a Boško Obradović. Kako javlja izveštač Tanjuga, koji se nalazi kod Pete beogradske gimnazije, ispred RTS-a u Aberdarevoj ulici okupljena je druga grupa pristalica SzS, u kojoj su Marko Bastać i Borko Stefanović.

Ispred zgrade RTS-a okupljeni su sa pištaljkama, a mogu se videti i transparenti sa natpisima „Pljačka penzionera nije reforma“, „Kada ćete smeniti Malog“, „Zašto širite laži, huškate i delite narod“...

Ispred Javnog servisa primetno je i pojačano prisustvo pripadnika MUP-a.

Kako su najavili iz Udruženja „1od5 miliona“, tri studentkinje — Valentina Reković, Tea Vukadin i Nikolina Reković stajaće na tri ulaza RTS-a, kako bi predsedniku Vučiću, prema saopštenju, postavile po jedno pitanje.

Studenti su danas javno pozvali građane da od 19 časova i 30 minuta dođu ispred Javnog servisa, a lider Dveri je na svom nalogu na Tviteru najpre preneo poziv „1od5 miliona“, koji se pojavio na društvenim mrežama — „Dođi i pitaj Aleksandra Vučića ono što RTS neće“, a potom je objavio: „Ko to kaže da Vučić ne sme večeras da dođe u 21 čas uživo na emisiju ’Upitnik‘ na RTS, jer ga ispred ulaza čekaju studenti i građani da ga nešto priupitaju“, a potom i pitanje „Hoće li doći u ’Upitnik‘ na RTS u Takovskoj ili bežite da snimate u Košutnjaku“.

Vučić je u međuvremenu u direktnom telefonskom uključenju u program „Pink“ televizije rekao da neće ni u Košutnjak, ni u Palatu Srbije, jer mu ne pada na pamet da se povlači pred nasilnicima i batinašima.

Predsednik Srbije je stigao u zgradu RTS-a u Takovskoj pešice i pojavio se u emisiji „Upitnik“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala