Bugarska pustila ruskog „špijuna“ da pobegne

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaSofija
Sofija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik bugarskog pokreta „Rusofili“ Nikolaj Malinov, koji je optužen za špijunažu u korist Rusije, mogao je biti pušten da ode u Moskvu i primi nagradu od predsednika Rusije Vladimira Putina, što bi mu omogućilo da pobegne, smatra Atlantski savet Bugarske.

„Sud je pustio optuženog za špijunažu u korist Rusije Nikolaja Malinova da ode u Moskvu kako bi dobio orden prijateljstva lično od predsednika Vladimira Putina. Glavni tužilac Sotir Cacarov uložio je žalbu na odluku suda. Kako ocenjujete ovu situaciju?“, navodi se na Fejsbuku organizacije, gde se i postavljaju sledeća pitanja.

1. Odigrana je pozorišna predstava kako bi Malinov mogao da pobegne i da vlast više ne boli glava;

2. Odgovornost za ovo može snositi samo sudija koji ga je pustio da ode.

Podsetimo, u septembru je predsednik „Rusofila“ optužen za špijunažu u korist Rusije. U tužilaštvu su saopštili da se Malinov sastajao sa Rusima i predlagao im varijante kako da promene geopolitičku orijentaciju Bugarske. Zbog tih optužbi šef organizacije nije mogao da napusti zemlju, ali je juče objavljeno da je sud dao odobrenje Malinovu da boravi u Moskvi u periodu od 1. do 5. novembra kako bi dobio rusku državnu nagradu. Odluku suda glavni tužilac Sotir Cacarov nazvao je prekršajem i obratio se inspektoratu Visokog sudskog saveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala