Ukrajina sabotirala povlačenje snaga iz Donbasa

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnici oružanih snaga Donjecke Narodne Republike u blizini sela Petrovsko u Donjeckoj oblasti
Pripadnici oružanih snaga Donjecke Narodne Republike u blizini sela Petrovsko u Donjeckoj oblasti  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska vojska je sabotirala povlačenje snaga i sredstava na području Petrovskog okruga Donbasa, izjavio je načelnik predstavništva DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre Ruslan Jakubov.
„Danas nema nikakvog povlačenja. Donjecka Narodna Republika je spremna da povuče snage i sredstva i ispuni sve svoje obaveze. Sledeći datum za povlačenje snaga biće dogovoren u Minsku. Čekamo naredno zasedanje“, objasnio je on.

Narodna milicija DNR ispalila je signalnu belu raketu koja označava spremnost da se počne sa povlačenjem snaga.

Na licu mesta su prisustvovali šef predstavništva DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre Ruslan Jakubov, posmatrači Specijalne misije OEBS-a i predstavnici komande jedinica DNR.

Nedavno su ukrajinska vojska i Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike završile povlačenje snaga i sredstava u okrugu grada Zolotoje u Donbasu.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. pokrenule vojnu operaciju protiv DNR i LNR, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije tih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala