Na Jutjubu ismejana nova ukrajinska supersonična raketa

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaRakete na štandu ukrajinskog državnog koncerna "Ukroboronprom" na izložbi "Oružje i bezbednost-2018" u Kijevu
Rakete na štandu ukrajinskog državnog koncerna Ukroboronprom na izložbi Oružje i bezbednost-2018 u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Korisnici Jutjuba ismejali su novu ukrajinsku raketu, namenjenu za „odbranu od Rusije“, koju su ukrajinski konstruktori prethodno predstavili na izložbi „Oružje i bezbednost 2019“.

Ukrajinski stručnjaci su predstavili maketu protivbrodske rakete „Munja“, kojom planiraju da naoružaju letelice Su-27 u Su-24M.

Vojni stručnjak Oleg Ždanov je tom prilikom rekao da je raketu „praktično nemoguće oboriti“. Prema njegovim rečima, Ukrajina može upotrebiti raketu kako bi se suprotstavila ruskoj floti na Crnom i Azovskom moru.

Korisnici Jutjuba bili su skeptični prema njegovoj izjavi.

„Ovde se slažem sa autorom. Nemoguće je oboriti plastiku“, našalio se Milja Milan.

„Zašto bi obarali maketu? Neka ostane da se smejemo“, složio se Serg Mok.

„Koju sovjetsku raketu su ovaj put ofarbali u žuto-plavu (ukrajinsku)“, zapitao se Anton Gulkin.

„Još jedna bajka u nizu. Gde je video testiranja, odnosno dokaz da nije maketa“, napisao je Mihail Mihajlov.

Korisnik Mustafa Džanovič je ironično zaključio da dobro izgleda, ali da je mala.

Uprkos čestim izjavama ukrajinskih zvaničnika o raketama koje su u stanju da „stignu do Moskve ili Sevastopolja“, odbrambena industrija te zemlje je u padu.

To potvrđuje i izjava rukovodioca Centra za proučavanje javnih primenjenih problema nacionalne bezbednosti, pukovnika u penziji Aleksandara Žilina, koji je rekao da Kijev nije sposoban za stvaranje novih vrsta naoružanja, jer u Ukrajini ne postoji nijedna škola koja obučava visoko kvalifikovane stručnjake.

Prema mišljenju stručnjaka Centra za vojno-političko novinarstvo Borisa Rožina, ukrajinska strana je daleko od masovne proizvodnje demonstrirane tehnike, a pojedinačni primerci se razvijaju kako bi se prikazao „razvoj“ oružanih snaga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala