Druga faza isporuke S-400 Turskoj do kraja 2020.

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaProtivraketni sistemi S-400 "Trijumf" u Sevastopolju
Protivraketni sistemi S-400 Trijumf u Sevastopolju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Druga faza isporuke ruskih sistema protivvazdušne odbrane S-400 Turskoj predviđa njihovu zajedničku proizvodnju, što bi moglo biti realizovano do kraja 2020. godine, izjavio je šef sekretarijata za odbrambenu industriju Turske Ismail Demir.
„U drugoj fazi isporuke S-400 imamo plan za narednu godinu. Za razliku od prve faze, radi se o zajedničkoj proizvodnji i predaji tehnologija“, rekao je Demir. On je objasnio da zajednička proizvodnja može malo da promeni planirane rokove, na kraj 2020. godine.

On je dodao da se nastavljaju tehničke konsultacije sa ruskom stranom o delimičnoj proizvodnji komponenata S-400 u Turskoj. 

Ugovor o isporuci protivraketnog sistema S-400 „Trijumf“ Turskoj „Rosoboroneksport“ je potpisao u aprilu 2017. godine u Moskvi. Ovo je najveći izvozni ugovor Rusije sa zemljama bloka NATO-a. Prema njemu, Rusija je isporučila Turskoj četiri diviziona sistema PVO S-400 u vrednosti od oko 2,5 milijardi dolara.

Isporuke sistema S-400, koje su izazvale krizu u odnosima Turske i Sjedinjenih Američkih Država, počele su sredinom jula.

© SputnikProtivraketni sistem S-400 "Trijumf"
Druga faza isporuke S-400 Turskoj do kraja 2020. - Sputnik Srbija
Protivraketni sistem S-400 "Trijumf"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala