Delfini i beli kitovi pevaju i plešu u najvećem okeanarijumu na svetu /video/

© SputnikOlja vlog
Olja vlog - Sputnik Srbija
Pratite nas
Primorski okeanarijum, koji se nalazi na ostrvu Ruski kraj Vladivostoka, pravo je rusko čudo i treći je po veličini okeanarijum na svetu. Izgrađen je po naredbi ruskog predsednika Vladimira Putina, a svečano je otvoren 3. septembra 2016. godine. Danas je to jedna od glavnih atrakcija tog grada i celog kraja.

Žitelji Vladivostoka kažu da je taj okeanarijum verovatno jedinstven u svetu po tome što su njegovom otvaranju prisustvovala čak tri svetska lidera: predsednik Rusije Vladimir Putin, premijer Japana Šinzo Abe i tadašnji predsednik Južne Koreje Pak Kin He.

Primorski okeanarijum je prvi i jedini okeanarijum u zemlji koji je deo Ruske akademije nauka. Ukupna površina samog zdanja premašuje 37.000 kvadratnih metara, što je veličina skoro pet fudbalskih terena.

U okeanarijumu se nalazi 135 akvarijuma, čija je ukupna zapremina 15.000 kubnih metara, a neki akvarijumi su toliko veliki da su postavljeni pre podizanja krova i nekih zidova.

Jedna od posebnih atrakcija je panoramski tunel, dužine 70 metara i širine 2,5 metara, gde ajkule bukvalno plivaju iznad glava posetilaca.

Srce okeanarijuma je najveći zatvoreni delfinarijum na svetu. Njegove glavne zvezde su kljunasti delfini i beli kitovi, koji skaču, pevaju, plešu, hvataju i vrte obruče, igraju se sa loptom i svoje trenere nose na leđima. Ipak, miljenik publike je morž Miša, koji imitira medvede, aplaudira i šalje vazdušne poljupce.

Miša je u okeanarijum stigao još kao mladunče sa Čukotke, neverovatno je talentovan i voli aplauze.

Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u video-blogu „Moja Rusija“ svake druge nedelje u mesecu vodi vas na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije. Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala