Pogledajte kako će izgledati najveći most u Banjaluci /video/

© Srna / Rajana JakovljevićProjekat novog mosta u Banjaluci
Projekat novog mosta u Banjaluci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Autorski tim grupe arhitekata iz Banjaluke pobedio je na međunarodnom konkursu za idejno rešenje velikog mosta u banjalučkom naselju Dolac, u konkurenciji 31 prijavljenog rada iz zemlje i inostranstva.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će izabrano rešenje biti nagrađeno sa 20.000 evra, te da je tim međunarodnim javnim konkursom Banjaluka pozicionirana na svetskoj mapi, jer su rešenja stizala iz celog sveta, prenosi RTRS.

Radojičić je prilikom predstavljanja izabranog rešenja novinarima u Banjaluci rekao da je cilj bio da se dobije što bolje idejno rešenje mosta, koji će biti jedan od prepoznatljivih simbola grada.

„Konkurs je pobudio veliko interesovanje van naše zemlje, što je bio jedan od naših ciljeva. Prva i druga nagrada utvrđene su jednoglasno, konsenzusom, i predstavljaju rad banjalučkih autora. Prvonagrađeno rešenje će biti osnova za gradnju novog banjalučkog mosta“, objasnio je Radojičić.

Pobedničko rešenje izradila je grupa banjalučkih arhitekata — Saša B. Čvoro, Radovan Beleslin, Neda Medić, Maja Medić, Nebojša Jeremić, Đorđe Šebić i Zoran Uljarević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala