Na društvenim mrežama objavljen falsifikovani prilog RT o ministru Stefanoviću

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je video-klip koji je objavljen na društvenim mrežama u Srbiji kao prilog televizije RT o navodnoj umešanosti oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem — montiran i lažan.

„U izveštaju RT uopšte se ne pominju srpski političari“, naglašava se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva.

U saopštenju se navodi da je lažni prilog napravljen tako što je na originalni video-snimak RT namontirana fotografija Stefanovićeve porodice.

„Na društvenim mrežama u Srbiji 20. oktobra objavljen je jedan video-klip kao prilog televizije RT. Autori snimka optužili su ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića za prikrivanje umešanosti njegovog oca u krijumčarenje oružja direktno ekstremistima Islamske države“, navodi rusko Ministarstvo.

Originalni snimak ruske televizije, kako se objašnjava, odnosio se na istraživački prilog o potpuno drugačijoj priči u kojoj RT naglašava nevidljivu ulogu Sjedinjenih Država u naoružavanju terorista DAEŠ-a u Jemenu i otkriva kako Amerikanci kupuju oružje u Srbiji, a zatim ga prebacuju ekstremistima DAEŠ u Jemenu.

Ministarstvo ukazuje da je tajming za ovu lažnu vest indikativan, jer je objavljena odmah posle posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, a uoči odlaska srpske premijerke Ane Brnabić u Moskvu.

„Inicijatori ove laži očigledno su želeli da naštete atmosferi dijaloga zasnovanoj na poverenju između ruskih i srpskih lidera i potkopaju približavanje Beograda i Moskve“, navodi rusko Ministarstvo.

Takođe su, kako se dodaje, pokušali da se lično obračunaju sa Stefanovićevom porodicom i destabilizuju unutrašnju političku situaciju u Srbiji.

„Uvereni smo da ko god da je naložio ovu medijsku laž nije uspeo da postigne ciljeve. Progresivan razvoj višeslojne rusko-srpske bilateralne saradnje će se nastaviti“, zaključuje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala