Dodik predlaže još deset dana za formiranje Saveta ministara

© Sputnik / Dejan Simić Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“Milorad Dodik na prikazu vojne sposobnosti „Sloboda 2019“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predložio je liderima SDA i HDZ-a BiH Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se sastanu ovog vikenda i promene jedan član sporazuma iz avgusta o formiranju Saveta ministara.

Promenom tog člana bio bi određen novi rok od deset dana za formiranje Saveta ministara BiH, naveo je Dodik.

„Ako taj rok ne bude ispoštovan i nakon posebne sednice Narodne skupštine, onda mene više ne treba ni da zovu“, istakao je Dodik.

Dodik je tako prokomentarisao Izetbegovićevu izjavu da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da Godišnji akcioni plan (ANP) treba da bude usvojen.

„Nikakav ANP ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakva aktivacija MAP (Akcionog plana za članstvo u NATO-u)“, rekao je Dodik novinarima nakon razgovora sa predsednikom DNS-a Markom Pavićem, preneo je portal „Srpska info“.

Dodik je najavio pripreme za posebnu sednicu Narodne skupštine o poziciji RS i dodao da očekuje jedinstvo u vladajućoj koaliciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala