DAEŠ pozvao sledbenike: Osvetimo se Americi i njihovoj braći nevernicima

© AP Photo / AamaqDAEŠ
DAEŠ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Islamska država (DAEŠ) potvrdila je da je njen lider Abu Bakr el Bagdadi ubijen u napadu američkih snaga na severoistoku Sirije i najavila osvetu SAD. Portparol DAEŠ-a se u audio-snimku koji je objavila islamistička agencija „Amak“, osvrnuo i na SAD.

„Osvetite se njihovoj zemlji i njihovoj braći nevernicima i otpadnicima, sprovedite volju komandanta iz poslednje audio-poruke i preko krvi mnogobožaca približite se Bogu“, rekao je portparol.

El Bagdadi je u poruci objavljenoj prošlog meseca rekao da se akcije militanata sprovode svakodnevno i pozvao da se oslobode žene zarobljene u Siriji i Iraku zbog navodnih veza sa DAEŠ-om, prenosi Tanjug pisanje „Indeksa“.

Takođe je rekao da su SAD i njihovi saveznici poraženi u Iraku i Avganistanu, kao i da su Amerikanci „uvučeni“ u Mali i Niger.

Bagdadi je poginuo detonirajući samoubilački prsluk dok je bežao u slepi tunel, kada su ga okružile elitne američke specijalne jedinice u skrovištu u sirijskoj pokrajini Idlib. Pritom je ubio i svoje troje dece.

DAEŠ je potvrdio i ubistvo njegovog portparola Abua el Hasana el Muhadžira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala