„Rusija sevodnja“ od litvanskog portala traži izvinjenje za klevetu

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaRT
RT - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pres-služba novinske agencije „Rusija sevodnja“ okarakterisala je tvrdnju litvanskog informativnog portala „Ekspertai“ da najveći ruski mediji navodno „finansiraju međunarodni terorizam ili pranje novca“ kao direktnu klevetu.
„Ovaj tekst je direktna kleveta ’Rusije sevodnja‘, dovodi čitaoce u zabludu i nanosi štetu reputaciji agencije“, saopštila je pres-služba novinske agencije. „Zahtevamo hitno javno izvinjenje portala. Spremni smo da branimo svoja prava i ugled na sudu“.

„Ekspertai“ je 30. oktobra objavio vest da su se danske vlasti složile o postavljanju gasovoda „Severni tok 2“. Kao izvor informacije navedena je agencija RIA Novosti, koja „pripada međunarodnoj medijskoj grupi ’Rusija sevodnja‘, koja se bavi finansiranjem terorizma i pranja novca“. Kao obrazloženje za ovu usputno datu krajnje tešku optužbu, priložena je referenca na materijal istog portala o tome da je neimenovani državljanin Litvanije primio od švedske banke „Svedbank“ obaveštenje da je ova kreditna organizacija prekinula plaćanja medijskoj grupi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala