Putin: Ruska korveta biće naoružana „cirkonima“

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom inspekcije korvete "Gremjašči"
Predsednik Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom inspekcije korvete Gremjašči - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je u Kalinjingradu Pribaltičko brodogradilište „Jantar“ i korvetu u izgradnji „Gremjašči“, koja bi mogla da bude naoružana hipersoničnim raketama „Cirkon“.

Popevši se na korvetu, Putin je pregledao njegove prostorije i upoznao se sa sistemima naoružanja i opremom. Na glavnom komandnom mostu broda, komandant „Gremjaščeg“ kapetan druge klase Roman Dovgajlov ispričao je šefu države o karakteristikama upravljanja najnovijim brodom.

Komandant je skrenuo pažnju predsednika na pramac „Gremjaščeg“, na kome su smešteni lansirni kontejneri raketa „Kalibar“, i rekao da bi u perspektivi tu mogle da budu postavljene najnovije hipersonične rakete „Cirkon“.

​„Sigurno će biti ’Cirkon‘“, naglasio je predsednik, obraćajući se ministru odbrane Sergeju Šojguu. Ministar se nasmešio i klimnuo glavom.

Projekat korvete 20385 razvio je koncern „Almaz“. Višenamenske korvete ovog projekta predviđene su za otkrivanje i uništavanje podmornica i brodova protivnika, za osiguravanje iskrcavanja prilikom desanta, čuvanje priobalne zone i pratnju drugih brodova. Brodovi su opremljeni artiljerijskim, raketnim, protivpodmorničkim, sonarnim i radarskim sistemima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala