Mali smo, ali nismo glupi! Dačić na SB UN povodom zahteva da ne lobira za povlačenje priznanja Kosova

© Foto : mfa.gov.rsMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iracionalni su i neprihvatljivi pokušaji uspostavljanja veštačke ravnoteže odgovornosti Beograda i Prištine za prekid dijaloga i objašnjenja da odluka Prištine o taksama predstavlja odgovor na kampanju Srbije za povlačenje priznanja tzv. Kosova.

To je poručio Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj stanju na Kosovu i Metohiji Srpski ministar inostranih poslova je rekao da diplomatske aktivnost Beograda u cilju povlačenja priznanja predstavljaju odgovor na kampanju takozvanog Kosova za dobijanje priznanja:

„Oni tu kampanju, uz svesrdnu pomoć nekih od vas, vode od trenutka kad su jednostrano proglasili nezavisnost. Prema tome, ako već pozivate Srbiju da obustavi svoju kampanju, onda očekujemo da pozovete i Prištinu da prestane sa lobiranjem, ali i da sami prekinete to da radite“.

Dačić kaže da dok se od Srbije traži da prestane lobiranje dotle predstavnici tzv. Kosova zajedno sa diplomatijom Albanije rade širom sveta na priznavanju nezavisnosti.

„Dok vi tražite od Srbije da prestane, Organizacija islamske saradnje u svojoj deklaraciji poziva sve muslimanske zemlje da priznaju tzv. Kosovo. Dok vi tražite od Srbije da prestane, vi ste ovde, a naročito predstavnici SAD i Velike Britanije, na gotovo svakoj sednici SB pozivali članice da priznaju. Znate šta, mi jesmo mali, ali nismo glupi“.

Dačić kaže da ostaje samo da se nadamo da će Priština uvideti da bez dogovora sa Srbijom ne mogu ništa da postignu, da bilo kakvi jednostrani potezi umanjuju šanse za pronalaženje rešenja, kao i da dijalog nema alternativu. Srbija je sa svoje strane spremna na taj trenutak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala