Lavrov: Danska se ponela odgovorno

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Danska se ponela odgovorno jer je izdala dozvolu za izgradnju „Severnog toka 2“ u svojoj isključivoj ekonomskoj zoni, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, nakon razgovora sa generalnim sekretarom Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) Tomasom Gremingerom.

„Mislim da je to pre svega odgovoran pristup. Juče je predsednik (Vladimir Putin) na pres-konferenciji sa mađarskim premijerom istakao da je ta odluka diktirana interesima Evrope. Danska, kao evropska zemlja, pridružila se konsenzusu o ’Severnom toku 2‘, koji je davno formiran kao projekt koji će povećati energetsku bezbednost evropskih zemalja“, ocenio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, „ako to neko smatra političkim signalom, onda se taj signal odnosi na činjenicu da ekonomski i komercijalni projekti treba da budu oslobođeni bilo kakvog politiziranja i ne treba da postanu taoci geopolitičkih igara“, zaključio je Lavrov.

Podsetimo, juče je Agencija za energetiku Danske saopštila da je ta zemlja izdala dozvolu za izgradnju „Severnog toka 2“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala