„BARS 2019“ — Ruski i srpski piloti uništili vazdušne mete

© Sputnik / Olivera IkodinovićSrpska delegacija prati izvođenje akcije traganja i spasavanja na vojnoj vežbi BARS-2019 u Rusiji
Srpska delegacija prati izvođenje akcije traganja i spasavanja na vojnoj vežbi BARS-2019 u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
U okviru zajedničke rusko-srpske vojne vežbe „BARS 2019“, koja se održava u Astrahanskoj oblasti, posade lovaca MiG-29SMT uništile su više od 10 vazdušnih meta.

Zajedničke posade su tokom leta lansirale rakete klase „vazduh-vazduh“ po ciljevima, koje su ispalili avioni-tegljači meta.

Pored toga, letački sastav lovaca koji je učestvovao u vežbama, izveo je na poligonu Ašuluk vežbu tokom koje su lansirali nenavođene rakete, a takođe su iz topova gađali kopnene mete koje su označavale objekte uslovnog neprijatelja.

Piloti su izveli borbenu upotrebu vazduhoplovnih sredstava tokom manevrisanja u visinskom rasponu od 600 do 1.500 metara.

Dan ranije, u okviru vežbi „BARS 2019“ posada helikoptera Mi-8AMTŠ izvršila je zadatke potrage i spasavanja uslovno stradale posade.

Letački sastav aviona MiG-29SMT izveo je ofanzivne i odbrambene operacije, kao i presretanje vazdušnih meta.

U vojnim vežbama „BARS 2019“ učestvuje vojska Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije i piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije na avionima MiG-29SMT i helikopterima Mi-8AMTŠ, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije. U vežbama je uključeno više od 10 jedinica avijacione tehnike Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala