Asad: Damask nema dokaze o likvidaciji El Bagdadija

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je da Damask nije kontaktirao sa Sjedinjenim Američkim Državama o likvidaciji lidera DAEŠ-a Abu Bakr el Bagdadija i ne veruje u verodostojnost njegovog ubistva sve dok se ne iznesu dokazi.
„Nismo imali nikakav kontakt sa američkim institucijama o likvidaciji El Bagdadija. Što je još važnije, ne znamo da li se ta operacija zaista dogodila ili ne“, rekao je Asad u intervjuu za sirijske državne televizije.

On je primetio da Sjedinjene Američke Države još uvek nisu pružile nikakve dokaze o ubistvu lidera DAEŠ-a, a sâm Damask je saznao o „pomoći“ Sjedinjenih Američkih Država isključivo iz izveštaja medija.

„Radari nisu zabeležili nikakvu avijaciju. Zašto nisu prikazani ostaci El Bagdadija? To liči na scenario sa Osamom bin Ladenom“, istakao je sirijski predsednik.

Asad je naglasio da Bagdadijeva smrt ili čak smrt svih terorista neće uticati na opštu situaciju, sve dok je živa teroristička ideologija.

Sirijski vođa je dodao da se lider DAEŠ-a može zameniti u svako doba i ponovo pojaviti pod novim imenom i novom maskom.

Likvidacija El Bagdadija - Sputnik Srbija
Pentagon objavio snimak i detalje ubistva El Bagdadija /video/

Američki predsednik Donald Tramp objavio je 27. oktobra da je El Bagdadi likvidiran u Siriji. Kasnije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, saopštio da Moskva nema pouzdane informacije o operaciji američke vojske o još jednoj „likvidaciji“ ovog teroriste. Sajt „Amak“, koji je povezan sa islamistima, saopštio je da je DAEŠ potvrdio likvidaciju lidera ove terorističke organizacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala