Kraj drame: Esma, Ajša i Tarik ponovo sa svojom majkom /video/

© Tanjug / ZORAN ZESTICOteta deca stigla u Beograd
Oteta deca stigla u Beograd - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deca Slavice Burmazović koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine na prevaru odveo prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd.

Avion „Katar ervejza“ sleteo je na aerodrom „Nikola Tesla“ sa troje otete Slavičine dece nešto posle 10 sati.

Deca koju Slavica nije videla godinama danas imaju 15, 14 i osam godina.

„Danas je prvi dan ostatka našeg zajedničkog života, naše sreće“, rekla je njihova majka Slavica za Tanjug pred sletanje aviona.

Ona je izrazila nadu da se nijednoj majci tako nešto nikada neće dogoditi. Deca su stigla na beogradski aerodrom u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a Slavica kaže da je za tu neizmernu sreću zahvalna ministru Ivici Dačiću i ambasadoru Srbije u Iranu Draganu Todoroviću.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

Decu je dopratio naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe. Sa Slavicom je dve sestre i brata dočekao i njen sin iz prvog braka.

Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku. Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je on uprkos zabrani napustio teritoriju Turske i otišao s decom u Iran.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala