Turska: 43 uhapšenih zbog sumnje da su planirali terorističke napade

© AFP 2023 / OZAN KOSE Specijalne snage Turske policije u Instanbulu
Specijalne snage Turske policije u Instanbulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska policija saopštila je da uhapsila 43 osobe za koje sumnja da su pripadnici DAEŠ-a i da su planirali napade tokom obeležavanja Nacionalnog dana Turske.

Osumnjičeni su uhapšeni u Istanbulu i na severozapadu turske provincije Burse u tri različite operacije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, veruje se da su trojica uhapšenih planirali napade tokom obeležavanja Dana Republike u Istanbulu, kao i da su antiterorističke jedinice ustanovile da su osumnjičeni bili u kontaktu sa osobama koje je trebalo da im obezbede logističku pomoć za napad.

Rojters navodi, pozivajući se na agenciju Anadoliju, da je 26 pripadnika DAEŠ-a uhapšeno u Bursi, od kojih su 12 Sirijci koji će biti deportovani, dok je 14 preostalih osoba zadržano u policiji. U Istanbulu je uhapšeno 14 džihadista od kojih su trojica turski državljani, preneo je Tanjug.

Hapšenja su usledila dva dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da je lider DAEŠ-a Abu Bakr el Bagdadi ubijen u specijalnoj operaciji američkih snaga na severoistoku Sirije, blizu turske granice. U Turskoj se danas obeležava 96 godina od osnivanja sekularne države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala