Telo Bagdadija završilo u moru

© AP Photo / Ghaith AlsayedUništena kuća nedaleko od sela Bariša u provinciji Idlib, Sirija
Uništena kuća nedaleko od sela Bariša u provinciji Idlib, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ostaci lidera terorističke grupe DAEŠ Abu Bakra el Bagdadija, koji je ubijen tokom specijalne operacije u Siriji 27. oktobra, sahranjeno je u more, javlja Si-En-En, pozivajući se na dva vojna izvora.

Televizija podseća da je u nedelju savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O‘Brajen izjavio u intervju za En-Bi-Si da će SAD, kako on očekuje, postupiti kao 2011. godine sa telom lidera terorističke grupe Al Kaide Osame bin Ladena, tj. sahraniće ga u more.

„Sa telom Bagdadija će se postupiti na adekvatan način“, dodao je O‘Brajen u nedelju. Na pitanje da li će SAD slediti isti protokol kao u slučaju Bin Ladena, on je odgovorio: „Mislim da hoće.“

Predsedavajući Generalštaba američke vojske general Majk Majli izjavio je ranije da je obavljena sahrana posmrtnih ostataka lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija i da ne postoje planovi za objavu fotografija ili video-snimaka njegove smrti.

Američki predsednik Donald Tramp objavio je u nedelju da je El Bagdadi likvidiran u Siriji. Kasnije je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov saopštio da Moskva nema pouzdane informacije o operaciji američke vojske o još jednoj „likvidaciji“ ovog teroriste.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala