Srpsko-ruski humanitarni centar: Spremni da pomognemo u gašenju požara

© FotoSrpsko-Ruski humanitarni centar (SRHC) predali Srbiji tri dizel-generatora
Srpsko-Ruski humanitarni centar (SRHC) predali Srbiji tri dizel-generatora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpsko-ruski humanitarni centar saopštio je da je od izbijanja požara na Staroj planini uključen u zajedničku aktivnost.

„Nakon toga je organizovana interakcija sa Nacionalnim centrom Ministarstva za vanredne situacije (MČS) Rusije za upravljanje u kriznim situacijama, radi praćenja novonastalog stanja i operativne situacije, čiji se podaci i izveštaji odmah prosleđuju Sektoru za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

Srpsko-ruski humanitarni centar ističe da se u njegovim magacinima nalaze rezerve potrebne opreme, koja se u zavisnosti od potreba može dostaviti i ustupiti.

„Na stalnoj smo vezi sa Sektorom za vanredne situacije i sva pitanja koordinišemo sa njim i zajedno rešavamo. Srpsko-ruski humanitarni centar je spreman da koordinira i sadejstvuje u angažovanju avijacije MČS Rusije prema utvrđenoj proceduri vlada Ruske Federacije i Republike Srbije“, preneo je Tanjug.

U zavisnosti od potreba i procene, shodno međudržavnom sporazumu između Republike Srbije i Ruske Federacije, Srpsko-ruski humanitarni centar potvrđuje svoju spremnost da, kao i prethodnih godina, i u narednom periodu nastavi da ispunjava humanitarnu funkciju reagovanja u vanrednim situacijama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala